Business Intelligence & AI

Continue je processen en resultaten verbeteren door beslissingen datagedreven te maken in de hele organisatie.

De business aanzetten tot actie.

Door centraal inzicht te creëren laat je iedereen beter geïnformeerde, effectievere en intelligentere beslissingen nemen. Op basis van gevalideerde data creëer je zo één waarheid waar iedereen zich aan conformeert.

Business Intelligence ontwikkelt methoden, technieken en tools waarmee je data over je organisatie, doelen en processen verzamelt en analyseert. Het ultieme doel is het consequent nemen van datagedreven beslissingen op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Zodat je je processen kan optimaliseren en je resultaten verbeteren.

Verder dan passief inzicht.

Wij zijn overtuigd van het vertalen van data naar inzicht. Maar we zijn er ook van overtuigd dat een batterij aan rapportages, analyses en dashboards averechts werkt. Je verwacht immers dat je navigatie ook proactief de route aangeeft en niet na 20km aangeeft dat je je afslag gemist hebt.

Je verwacht ook dat je navigatie stil is, tenzij er iets aan de hand is. Er is file, de afslag komt eraan, er is een omleiding. Oftewel: er is actie van jou nodig. Wij geloven in hetzelfde principe: als jij actie moet ondernemen, dan sturen we geautomatiseerd een bericht met een uitleg wat te doen. Dat kan verdere analyse zijn in een dashboard, maar er zijn veel meer acties te definiëren. Acties waarvoor kennis van de business nodig is. Wij stellen organisaties in staat om zelf de acties te bepalen. Zo gaat intelligence écht voor je werken.

Datagedreven werken is multidisciplinair.

Business Intelligence is zoveel meer dan rapporten bouwen met de nadruk op het transformeren van data. Dat is het minst moeilijke van het totale BI-proces.

Wij doen het anders: we starten met de (operationele) beslissingen en potentiële procesoptimalisaties als vertrekpunt. Daarna gaan we kijken welke data (analyses) en inzichten die beslissingen kunnen verbeteren.

Een beslissing leidt tot één of meerdere acties die op hun beurt leiden tot een bepaalde performance. Bij dat blokje meet je eigenlijk of je beslissing goed heeft uitgepakt, op meerdere terreinen. Daarop ga je met elkaar reflecteren en dat levert een nieuwe, gedeelde ervaring op.

Daarmee kun je met elkaar eenvoudig het totale proces finetunen. Business Intelligence automatiseert het totale proces. In eerste instantie zal BI niet zelf de beslissingen nemen maar in combinatie met machine learning modellen en artificial intelligence (AI) kan dat zelfs ook.

Microsoft Power BI

Er zijn legio programma’s in de markt voor Business Intelligence en geen enkele is perfect. Vanuit onze jarenlange ervaring en onderzoek hebben wij er echter voor gekozen om ons te specialiseren in Microsoft Power BI. Dat heeft een aantal redenen.

Veilig

Power BI koppelt eenvoudig met bijna alle Identity Providers en staat SSO toe. Daarnaast kun je zelf bepalen wie toegang heeft tot welke data.

Kosten efficient

De instap van Power BI is altijd gratis, dus iedereen kan starten. Wil je inzichten delen, dan schakel je eenvoudig over naar Pro of Premium.

Koppelt met iedere bron

Power BI kan overweg met bijna iederen bron zonder dat je hiervoor extra kosten hoeft te maken. Is er geen koppeling? Dan maken we die eenvoudig zelf.

Krachtige analyses

Power BI beschikt over DAX: een geavanceerde analysetaal die speciaal ontwikkeld is voor Power BI.

Zet inzicht om naar actie

Activeer je hele business door de inzichten uit Power BI te integreren in bijvoorbeeld Teams of Sharepoint. Zo krijg je 365 graden zicht op je bedrijf.

Streaming Analytics & AI

Power BI leent zich uitermate voor het live analyseren en visualiseren van databronnen. Gebruik daarnaast eenvoudig de AI-fucntionaliteiten direct in Power BI.