Live streaming van toeschouwers tijdens een wedstrijd

“Zou het mogelijk zijn om live inzicht te hebben hoe druk het is op de tribunes, Max?” Zo begon Nicole een tijdje geleden ons gesprek. Nicole Deurholt is de marketing manager van Excelsior en tegenwoordig de rechterhand van Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam. Ze had vernomen dat we bij meerdere klanten aan livestreaming deden en ze was benieuwd of dat ook haalbaar was voor Excelsior.

“We verkopen een X aantal kaarten en we hebben maar een beperkt aantal ingangen. We zouden willen monitoren waar het druk is om zo snel op te kunnen schakelen, zodat supporters snel naar binnen kunnen.”

 

Aangezien Vintus het Dataplatform van Excelsior in beheer heeft, konden we snel schakelen met de leverancier van de toegangscontrole, Nsecure. Door onze ruime ervaring met operational analytics en de medewerking van Nsecure, konden we binnen een paar uur aan de slag met de data.

Omdat de data niet overgehaald hoeft te worden, maar alleen bekeken hoeft te worden tijdens een wedstrijd, konden we een eenvoudige live koppeling leggen met de lokale server. Vervolgens hebben we een interactieve plattegrond ontworpen, zodat Nicole en haar team live de tribunes zien volstromen. Het dashboard geeft zelf waarschuwingen af bij welke toegangspoorten het druk is, zodat het team direct kan sturen.

Door slim gebruik te maken van de mogelijkheden binnen Power BI Pro in combinatie met onze open source tool om live verversingen mogelijk te maken, heeft Excelsior de mogelijkheid tot live inzichten zonder dat ze hiervoor een Power BI Premium licentie nodig hebben.

“Binnen een week resultaat in onze eigen Power BI omgeving zonder dure licenties of lange contracten. Dat is de Rotterdamse mentaliteit.” – Nicole Deurholt

Nadat de wedstrijd afgelopen is, wordt de data via een ander kanaal overgehaald naar het cloud dataplatform, zodat Excelsior het kan gebruiken voor historische analyses.

Bent u ook op zoek naar mogelijkheden om live inzichten te tonen in uw operationale processen? Bijvoorbeeld door middel van het tonen van data op uw eigen plattegronden? En zonder dat u hiervoor de hoofdprijs hoeft te betalen? Neem dan contact op, zodat we met u mee kunnen denken.

Andere posts in deze categorie