Stichting Zorgladder wil een cloudomgeving beschikbaar stellen waarin organisaties hun verzamelde uitkomstdata om kunnen zetten naar bruikbare informatie. Deze data bestaat uit gevoelige patientdata, waarvan de veiligheid door Vintus kan worden geborgd (NEN 7510 en ISO27001). Omdat de applicaties van Stichting Zorgladder nog in de ontwikkelfase zitten, wordt er nog niet actief data verzameld.

Om dit te realiseren is gekozen voor het modulaire dataplatform van Vintus in te zetten. Omdat Stichting Zorgladder geen winstoogmerk heeft, is het Azure dataplatform tegen kostprijs opgebouwd. En door de modulaire aard van deze oplossing, is het in de basis kleinschalig opgezet om op te schalen wanneer dit nodig is.

Keyfacts:
– Delta lakehouse op Azure dataplatform;
– Datafactory;
– Security by design;
– Virtual networks.

Het opbouwen van het dataplatform was binnen enkele dagen afgerond, evenals de aanvullende pijplijnen voor het binnenhalen van de testdata.

Toekomst van het project:
Wanneer de ontwikkelfase voorbij is zal het platform een centrale rol gaan spelen bij de dienstverlening van Stichting Zorgladder. Hierbij blijft Vintus ondersteuning bieden in het data-gedreven maken van de zorg.