Case:

probleem/vraag:
oplossing:
branche: Maatschappelijk, Financieel, Sociaal
over Stichting Sociale Banken Nederland:

 

Het Ministerie van Financiën heeft de operationele uitvoering van het KOT programma belegd bij SBN. Deze stichting moest zo snel mogelijk een organisatie optuigen die gedupeerden kon terugbetalen. Dit in samenwerking met de Belastingdienst en in overeenstemming met de eisen van de ADR (Audit Dienst Rijk). In de zomer van 2021 is het programma gestart en halverwege september is Vintus aangesloten. Het portaal waar de ouders hun schulden kunnen aanmelden moest op 5-1-2022 opengaan.

Vintus heeft binnen 3 maanden een volledig schaalbaar en veilig dataplatform opgebouwd dat als centraal platform acteert tussen de 10+ organisaties die zijn aangesloten bij het KOT-programma. Alles is opgebouwd vanuit een ‘security by design’-principe vanwege de gevoeligheid van de data. In het geval van een ramp (brand, hack, ect.) schakelt het platform direct over naar een ander datacenter, zodat de continuïteit altijd is geborgd. Dit alles volledig in lijn met de AVG-wetgeving. 

Vervolgens moesten alle verschillende organisaties de (extreem) gevoelige data veilig aanleveren en verwerken. Hiervoor zijn 8+ verschillende systemen aangesloten op het dataplatform om zo de data te verwerken en op te slaan voor verdere doeleinden. Denk hierbij aan archivering voor de Belastingdienst, maar ook het verder inzichtelijk maken van kerncijfers voor de interne SBN-organisatie, de kredietbanken, de tweede kamer, de staatssecretaris, het ministerie van Financiën en overige betrokken partijen. 

Keyfacts:

  • Volledige Azure Dataplatform binnen 3 maanden in productie (inclusief Dev- en Testomgeving).
  • Zero trust architecture in lijn met onze ISO27001 certificering (99,9% Azure Security Score)
  • Schaalbaar en kostenefficiënt dataplatform door gebruik te maken van onze Delta Lakehouse oplossingen. Voorbereid op rampscenario’s.
  • Doelgericht en veilig informatie delen aan verschillen organisaties via Power BI
  • 10+ directe en 5 indirecte organisaties aangesloten.
  • Via het dataplatform meer dan 100 miljoen euro uitbetaald aan kredietbanken
  • 8 verschillende systemen aangesloten.

Toekomst: